Våra partners

Ett STORT tack till alla våra partners som var med och gjorde detta till Århundradets Örebrofest!


HUVUDPARTNERS:

ATLAS COPCO
Atlas_webb.jpgAtlas Copco har i år funnits i Örebro i hundra år. Vi är idag en av koncernens viktigaste enheter och en av länets största privata arbetsgivare, med cirka 1700 anställda. I Örebro återfinns affärsområdet gruv- och bergbrytningsteknik som utvecklar, producerar och ger service för produkter inom gruvnäring och infrastrukturarbete ovan och under jord. Vi är ett världsledande globalt företag med stark lokal förankring och vi ser fram emot nästa hundra år här i Örebro.

JÄMTKRAFT
jämtkraft.jpgJämtkraft är en koncern som ägs till största delen av Östersunds kommun. Jämtkraft vill att all energi ska vara förnybar och har arbetat med förnybar elproduktion sedan 1889, allt för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Sedan 2010 har Jämtkraft funnits på plats i Örebro genom förvärvet av Örebroföretaget Scandem som erbjuder elhandelstjänster till företag. Sedan ett par år tillbaka är även Jämtkraft representerade i Örebro och kan numera ta hand om alla privatkunder som vill köpa förnybar el till ett konkurrenskraftigt pris. 

ADOLF LINDGRENS STIFTELSE
adolf-lindgren.jpgAdolf Lindgrens Stiftelse har funnits sedan 1938 och ger årligen bidrag till studerande, behövande, jordbrukare och allmännyttig verksamhet. Adolf Lindgren (1864 - 1938) kom till Örebro som 21-åring i slutet av 1800-talet med två tomma händer. Genom hårt arbete och ett välutvecklat affärssinne byggde Adolf Lindgren upp en stor förmögenhet. I sitt testamente avsatte han avsevärda belopp, som än idag kommer Örebro läns invånare till del.

GUSTAVSVIK
Gustavsvik.jpgGustavsvik är en av Sveriges mest besökta fritids- och turistanläggningar efter Liseberg, Skansen och Gröna Lund. Omkring 600 000 besök per år har noterats de senaste åren. I början av året, i samband med Örebros 750-års jubileum, invigde Gustavsvik Sveriges största Upplevelsebad - LOST CITY. Släng dig ut i några av Sveriges längsta vattenrutschbanor; Treasure Hunter, River Run och Jungle Escape.

 

TEMA- & OMRÅDESPARTNERS

TRUCKCENTER
Truckcenter.jpgTruckcenter (Gösta Larsson AB) förser företag i mellansverige med de bästa truckarna vad gäller kvalitet, prestanda, tillgänglighet, miljö, ekonomi och ergonomi. Vi är alltid måna om att finna en helhetslösning som passar just ert behov, oavsett om det är en standard- eller specialanpassad lösning. Med vårt breda truckprogram och vår mångåriga kompetens och erfarenhet finner vi på Truckcenter alltid en lösning tillsammans med dig och ditt företag. Truckcenter en samarbetspartner för långsiktiga lösningar och erbjuder: nya eller begagnade truckar, korttidshyra eller långtidshyra, outsoursing och snabb service

KTM SPORTMOTORCYCLE SCANDINAVIA
KTM_Sponsorlogo_4C.jpgKTM Sportmotorcycle Scandinavia är en av Sveriges största leverantörer av motorcyklar. Det svenska huvudkontoret ligger i Örebro, och ansvarar för Sverige, Norge samt Danmark. Moderbolaget finns i Österrike, och tillverkar ca 124 000 motorcyklar per år. Modellprogrammet består av allt från offroad minicyklar till SuperSport för väg och bana. KTM tillverkar även sportbilen, KTM X-Bow. Oavsett modell eller storlek, är alltid en KTM "Ready To Race".

logo_villastrompis_square.pngVILLASTRÖMPIS
Allt började 1858 när sockerbagare Pehr Pettersson öppnade ett ”Schweizeri” på holmen. När Hotellbyggnadsbolaget senare 1876 började arrendera holmen så öppnades en restaurang och man byggde ett par enklare träbroar. Detta var starten för en lång och anrik tradition av restaurang och nöjeskrog på Varboholmen, Strömparterren. Nästan 140 år senare förs traditionen vidare med VillaStrömpis om än i en något uppdaterad version. Men den ståtliga ”Gula Villan” kommer aldrig förlora sitt stolta arv och historia.

MIXM_LOGO_104-7_Örebro.jpgSBS DISCOVERY RADIO
SBS Discovery Radio med varumärkena Mix Megapol ,NRJ,Radio play och Kanal 5.

Örebro kontoret hjälpa företag att Marknadsföra sej och rekrytera vi radion, tv och vår digitala plattform både lokalt och regionalt!

ALLEVENT

Allevent logo OK.jpgAllevent ansvarar och driver ÖHK ishockey arena med pubar restauranger och kiosker. Vi ansvarar för återkommande veckoarrangemang med ca 5500 gäster. Nu är det också dags att ta klivet ut utanför arena miljön och erbjuder nu våra sponsorer och andar kunder en komplett arrangemangs lösning med allt du kan tänka dig. Tillsammans med våra partners har vi allt så som  lokaler ,tält ,mat ,dryck samt artister och underhållning. Inget evenemang är för stort eller för litet för oss.

Nöjesbyrån.pngNÖJESBYRÅN
Vi är en av Sveriges ledande teknikleverantörer  till scen, event och utställningsindustrin. Hos oss kan du hyra eller köpa all den utrustning som behövs till ert arrangemang eller er mässmonter. Vi hjälper dig från start till mål med projektering, visualisering, montering och genomförande.

Nanny-Belle-logo_.pngNANNY BELLE
Ett hav av trygga tjänster- för barnfamiljer och företag. Vi erbjuder barnpassning med kvalité och trygghet. I vårt professionella team finns pedagogiskt utbildad personal med många års erfarenhet från barnomsorg.

Nerikes dansinstiut.jpgNERIKES DANSINSTITUT
Nerikes Dansinstitut har funnits i Örebro sedan 1965 och är den äldsta dansskolan med bredaste danskurs utbudet i Örebro.
Vi är kända för att vara dansskolan för hela familjen med dans i centrum.
Dansskolan drivs av ett av Sveriges mest meriterade tävlingsdans par genom tiderna – Diana & Dermot Clemenger.

AKTIVITETSPARTNERS

Suzuki Garphyttan.pngSUZUKI GARPHYTTAN
Suzuki Garphyttan är ett globalt företag som är världsledande inom produktion av avancerad fjädertråd som används i flera av världens mest kända bilmärken. Suzuki Garphyttan har i nästan ett sekel haft en ledande position inom avancerad fjädertråd till främst bilmotorer. Att företaget år 1906 etablerades i Garphyttan berodde på närheten till råmaterial, kraft och marknad. Företaget ingår i Japanska Nippon Steel koncernen och vi verkar på en global marknad med dotterbolag i England, Tyskland, USA och Kina. Produktionsenheten i Garphyttan är den största med ca 335 anställda.

FASTIGHETSÄGARNA
Fastighetsägarna.jpg
Fastighetsägarna är en intresse- och branschorganisation som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Vi representerar ca 17 000 medlemmar i hela landet och tillsammans med dem utvecklar vi fastighetsbranschen.

STADSNÄT
stadsnat.jpgStadsnät är det lokala fibernätet som har funnits sedan 2001 och ägs av Örebro och Kumla kommun. Företaget äger, förvaltar och utvecklar ett öppet och operatörsoberoende bredbandsnät som ger villaägare, hyresgäster i ÖBO, organisationer och företag i Örebro och Kumla, tillgång till en kostnadseffektiv och trygg fiberinfrastruktur med brett tjänsteutbud.
Ett öppet nät med stor valfrihet där kunderna själva kan välja vilken tjänst eller tjänsteleverantör som passar bäst utifrån eget behov.

AB KARL HEDIN
Karl Hedin_logo_rgb.pngAB Karl Hedin är familjeägt sågverk, emballage och handelskoncern med verksamhet i Sverige och Baltikum. Företaget grundades under 1900-talets början och har idag 965 anställda och en omsättning om 3,3 miljarder kronor. Produktionen är totalt ca 650 000 m³sv, varav 200 000 m³ utgörs av hyvlade och bearbetade trävaror och cirka 55 000 m³ emballageprodukter. AB Karl Hedin Råvara förser företagets sågverk i Sverige med virke. Företaget har en bygg- och industrihandelskedja med försäljningsställen belägna på 38 orter i Mellansverige

DINA FÖRSÄKRINGAR NERIKE
Dina_försäkringar_1.jpgDina Försäkringar Nerike är ditt lokala försäkringsbolag i Örebro län. Hos oss hittar du ett komplett utbud av försäkringar för dig som privatperson,företagare och lantbrukare. Bolaget är ömsesidigt, vilket innebär att du som kund är delägare.

LANTMÄNNEN UNIBAKE SVERIGE
Korvbrödsbagarn.jpgLantmännen Unibake Sweden producerar och marknadsför djupfrysta brödprodukter för både service- och dagligvaruhandeln inom områdena fast food, mat- och kaffebröd både som bake off och färdigbakat. Våra bagerier finns i Örebro och Mantorp. Vi exporterar, förutom till de Nordiska länderna, även till vissa delar av övriga Europa. Våra varumärken är Korvbrödsbagarn, Hatting och Schulstad Bakery Solutions.

QWINSTA EVENT
qwinsta_grå_event.jpegQwinsta Event erbjuder flexibla, effektiva och mobila evenemangslösningar. Vi levererar tält, inredning, klimat, catering såväl som projekt- och produktionsledning. Vi ger dig obegränsade möjligheter och vi hjälper ditt företag att verka i valfri miljö med kostnadseffektiva lösningar. Vi erbjuder er allt från enstaka produkter till kompletta lösningar.

NERIKES ALLEHANDA
na.png
Nerikes Allehanda är Örebro läns lokaltidning och grundades 1843. I dag läses tidningens upplaga på cirka 50 000 av mer än 190 000 personer per utgivningsdag, vilket gör den till Sveriges tredje största landsortstidning

BACK UP GROUP
Back UP.jpg (1)Back Up är ett Örebrobaserat företag som sedan 1987 har hjälpt företag att synas. Under ett och samma tak erbjuder dom skräddarsydda lösningar till företag i hela Norden inom visuell kommunikation genom bl.a. skyltning, dekor, inredning, profilkläder, presentartiklar, e-handel och lagerhållning.

NITTON 93
Nitton 93 Logo_svart.jpgNitton 93 är en butiksinredningsleverantör med kontor i Sverige och Norge, sedan starten 1992 har vi expanderat kraftigt. Det har en enkel förklaring. Vi glömmer aldrig bort grunden i uppdraget, att leverera attraktiva och säljande butiksmiljöer. Vårt område är allt som rör butiken, från kundens helhets-upplevelse till minsta lilla detalj i ett exponerings- eller produktställ. Eller som vi brukar säga "från skylten på fasaden till soptunnan i kassan".
 

PARTNERS/LEVERANTÖR

PAC PRODUCTION AB
PAC_logo_webb.jpgPac förser marknaden med den bästa totallösningen av engångs- och förbrukningsartiklar från hela världen. Pac har ett heltäckande sortiment med engångs- och förbrukningsartiklar och emballage till hotell, restaurang, dagligvaruhandel, fackhandel, städ och industri samt offentlig sektor.

PUTS & TEGEL
Puts_tegel_webb.jpgPuts & Tegel grundades år 1970. Vi är idag ca 110 anställda murare. Verksamheten består av puts och murningarbeten. Verksamhetsområdet är hela Sverige med kontor i Örebro(HK), Karlstad, Västerås och Stockholm

MÖLLER BIL
MøllerBil_black.jpg
Möller Bil Sverige är återförsäljare med fullserviceanläggningar för Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda och Volkswagen Transportbilar. Idag finns verksamheten på 12 orter i Mälardalsområdet och har ca 600 medarbetare. Ägare är norska MöllerGruppen, ett familjeägt företag och ett av nordens största bilföretag. Företaget har verksamhet inom import, återförsäljning, finansiering och fastigheter. MöllerGruppen har ca 3800 medarbetare i Norge, Sverige och Baltikum.

NordicToilet_logo.jpg

NORDIC TOILETT
Nordic Toilet är en av Sveriges snabbast växande leverantörer av mobila sanitetslösningar. Vi tar hand om helheten från början till slut, på festivaler, födelsedagar konserter osv.

 

EEL_CMYK_NY.jpgEEL AB
EEL AB är en inköpsorganisation för butikskedjorna ELON och Elkedjan, som idag tillsammans har 400 butiker i hela Sverige. Butikerna ägs av sina handlare och dessa är i sin tur delägare i EEL AB. Den samlade omsättningen för koncernen är cirka 3,6 miljarder kronor exklusive moms. EEL ABs huvudkontor och centrallager för vitvaror och småelsprodukter ligger i Örebro och där arbetar idag ca 100 personer. ELON och Elkedjan har en sammanlagd marknadsandel på ca 50 % gällande vitvaror, vilket innebär att ungefär varannan vitvara i Sverige har passerat vårt lager i Örebro.

ELITE STORA HOTELLET
Elite Stora Hotellet.jpgElite Stora Hotellet är vacker beläget i centrala Örebro intill Svartån och Örebro Slott. Hotellet som byggdes 1858 är ett av Sveriges mest anrika hotell med 133 moderna rum samt unika fest- och konferensmöjligheter både i hotellets lokaler och på Örebro Slott. Mat och dryck finner du i våra restauranger Slottskällaren eller Paolo’s samt på vår engelska gastropub The Bishop’s Arms.

EXACT
logga_exact.jpgEXACT arbetar med fysisk samhällsbyggnad. Vi ska tillgodose våra kunders behov av prisvärda, effektiva och högkvalitativa tjänster inom mätteknik. Vi vill skapa mervärde för våra kunder, medarbetare och ägare genom partnerskap. Vi har över 200 specialister i 6 länder med en omsättning på 200 MSEK. Vi utvecklar våra idéer – och andras – och gör dem till verklighet

SCANDIC HOTELL ÖREBRO
Scandic_City Logo - Orebro.jpgScandic är den självklara marknadsledaren i Norden med nästan 230 hotell. Varje dag jobbar våra 14000 medarbetare mot ett enda mål: att vara gäster ska känna sig välkomna hos oss oavsett om det kommer för att bo, umgås med vänner eller arbeta. Som den mest hållbara hotelloperatören i Norden har vi alltid fokus på miljö och socialt ansvar. I Örebro finns det centralt belägna Scandic Grand Hotell samt Scandic Örebro Väst, vårt nyrenoverade väghotell strax utanför citykärnan.

CLARION HOTEL
Clarion_jpeg.pngFrån Clarion Hotel Örebro har du staden utanför dörren. Örebros restauranger, shopping och kulturutbud väntar runt hörnet. Våra 136 hotellrum är inredda i olika inredningsstilar, allt från klassisk elegans till modern design som vågar sticka ut. Genom en kombination av starka färger och olika mönster vill vi skapa en miljö av lyx, lugn och harmoni. Vår restaurang Kitchen & Table, signerad stjärnkocken Marcus Samuelsson, erbjuder ett kök med inspiration från New York i kombination med lokala råvaror.

SWEDISH RADIO SUPPLY AB
Swedish Radio Supply.jpgSwedish Radio Supply AB (SRS) är ett ISO-certifierat trippel A-företag som grundades 1967 och har sedan dess jobbat med och är idag den ledande leverantören av radiokommunikation. SRS är generalagent för Icom i Skandinavien och distributör av Sepura och DAMM i Sverige men jobbar också med en rad andra välkända och stora leverantörer.

Brunnsparken.BMPFÖRENINGEN FOLKETS PARK I BRUNNSPARKEN
Föreningen skall medverka till höjande av staden fritids och nöjesliv genom att erbjuda god teater och annan god förströelse samt tillhandahålla allmän samlingslokal för ideell, facklig och politisk verksamhet. Dansen är föreningens livsnerv och vi är Sveriges ledande dansarrangör, med ca 45 000 besökare per år. Barn och familjeprogram är också en viktig del i vår verksamhet. Fina fest och evenemangslokaler finns att hyra, så även möbler.

FIRST HOTELL
FIRST_logo_black.jpgFirst Hotell Örebro är ett hotell för dig som uppskattar en fräscht boende och en familjär atmosfär. Och som vill bo både prisvärt och centralt. Bara en kort promenad härifrån ligger Örebro slott, shopping, restauranger, nöjen och kultur. Sommartid utökas hotellet med en prunkande oas. På vår innergård kan du koppla av med morgontidningen och en kopp kaffe – eller kanske något lätt att äta på kvällskvisten.

IL RECYCLING
Om vi fick skulle vi hjälpa vartenda företag i Sverige att förbättra sin återvinning. Vi skulle se till att alla fick känna på hur stor vinning en optimal återvinning ger. Vi skulle vilja visa hur mycket enklare det blir för ett företag att fokusera på sin kärnverksamhet när återvinningen helt anpassas efter företagets unika behov. Hur återvinningen effektiviserar verksamheten och gör den mer lönsam. Om vi fick skulle vi se till att alla höll sig inom de många lagar och regler som finns kring återvinning och att alla förstod miljönyttan av att inte låta något gå till spillo. Hur viktigt det är att sluta cirkeln. Vi skulle vilja att alla visste hur duktiga vi är på återvinning, att vi tar hand om allt och att vi gör allt för att våra kunder ska bli nöjda. Det är så mycket vi älskar återvinning.

BOMAN & SVAHN
Logotype BS AB.JPGNär du behöver hjälp med byggservice vill du säkert att det ska gå så smidigt som möjligt.Boman & Svahn Bygg & Entreprenad AB utför underhålls, reparations och försäkringsarbeten, service åt fastighetsbolag och även mindre entreprenader och stambyten. För privata och bostadsrättsägare åtar vi oss även reparationsarbeten samt om- och tillbyggnader. Boman & Svahn Bygg & Entreprenad AB har stark lokal förankring som gör det möjligt att jobba nära dig som kund.

SWEPAX
Logotype Swepax.jpgSwepax AB utför byggnadsarbeten som ny-, om- och tillbyggnad för företag och privatpersoner. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi erbjuda kompetens inom det mesta när det gäller byggprojekt.